fbpx

WINEMAKERS DINNER MED DE GRENDEL WINES

ONSDAG DEN 24. APRIL 2024 KL. 18.00

Lesedi Wines og Resumé inviterer til en hyggelig aften med sydafrikansk vin. De Grendel Wines fortæller om vinene.

MENU

UDVALG AF SNACKS
De Grendel Brut 2021
De Grendel Rosé Brut 2019

FORRET
Stegt jomfruhummer med nordisk bygsoya, sellericreme, nøddesmør og saltet smørvalle
De Grendel Viognier
De Grendel Chardonnay Op Die Berg

HOVEDRET
Variationer over kalv fra Grambogård med saltbagte persillerødder og sauce med grøn peber
De Grendel Shiraz
De Grendel Syrah Op Die Berg

DESSERT
Flamberede rabarber med tonkabønne, hvid chokoparfait, broken gel og chokokaramel
De Grendel Noble Late Harvest

Snacks og 3 retter inklusiv spændende vine

Kr. 895,- pr. person

Køb billet her

Mere info:

Lesedi Wines arrangerer i samarbejde med Resumé en spændende aften med god mad og dertil topvine fra De Grendel Wines, Sydafrika.

Vinproduktionen på De Grendel er en fin balance mellem videnskab og kunst. Charles Hopkins er én af de mest betydende vinfolk i Sydafrika, Han er Cellar Master på De Grendel Wine Estate, og han er samtidig medlem af Cape Winemakers Guild.

Vingården De Grendel ligger lige nord for Cape Town ud til Atlanterhavet og med udsigt ned til Table Mountain.

I 1890 købte den sydafrikanske forretningsmand og politiker Sir David De Villiers Graaff gården, der siden har været kendt for vinprodukton og kvæg- og mejeridrift – og familien Villiers Graaff ejer gården i 4. generation.

De Grendel er en udpræget terroir vinproducent. Druerne høstes fra to vigtige områder:

1) Tygerberg: markerne vender ud mod solnedgangen i vest og byder på kølige briser fra den kolde Antarktiske Benguela strøm fra Atlanterhavet kun 7 kilometer væk. Brisen afhjælper sommervarmen, så De Grendels druer kan hænge længere, før de når deres perfekte modenhed. Længere hængetid betyder bedre farve, mere dybde og smag i vinene.

2) Witzenberg: næsten 1 kilometer over havets overflade, så højt ligger vingårdens unikke marker i Witzenberg-bjergene. Det kolde klima lader druerne hænge længere – perfekt til Pinot Noir og Chardonnay. Sne om vinteren og perfekt til vin i ”europæisk stil”. Denne vintage hedder “Op die Berg” Chardonnay og Pinot Noir.hus.

Den omhyggelige pleje af vinmarkerne tillader druerne at udtrykke det miljø, de er dyrket i, samt deres karakteristiske varietale egenskaber. Forsigtig høst og skånsom håndtering i kælderen, kombineret med vinmagerens passionerede håndværk, fører vinene gennem rejsen fra frugt til vin.

Den topmoderne vingård respekterer de gamle traditioner inden for vinproduktion, men er samtidig fast og kompromisløs moderne med hensyn til teknologiske fremskridt – et perfekt ægteskab mellem det gamle og det nye.